Svettas och ge huden lite extra lyster, låt musklerna få en skön återhämtning genom den ökade blodcirkulationen eller låt huvudet slappna av genom att vila i värmen.

Vad är skillnaden mellan vanlig bastu och infraröd bastu?

Skillnaden mellan en infraröd bastu och en traditionell vedeldad bastu är att en traditionell bastu värmer upp luften som sen värmer kroppen. Det gör att bastun måste upp i väldigt höga temperaturer (80-90 grader) för att ge en ordentlig hälsoeffekt.

En infraröd bastu har infraröda paneler vars strålar värmer kroppen direkt och gör att bastun kan hålla en behagligare temperatur (50-70 grader) och ändå ge samma hälsoeffekt som en vanlig bastu.

Du kan alltså svettas och njuta av en härlig stund i värme och på ett mycket behagligare vis! 

Vad är fördelarna med infraröd bastu?

Infraröd bastu ger ökad blodcirkulation vilket kan ge en glow-boost för din hy och skön återhämtning för spända muskler! Många som känner stress eller har utmattningssymptom upplever en skön avslappning med infraröd bastu. 

Efter din bastusession har du 10-15 minuter avsatt för dusch och ombyte. Tillgång till dusch finns i anslutning till bastun. Handdukar, schampo, tvål och återfuktande krämer finns att tillgå utan kostnad.