En brynfärgning som färgar både hud och strån och ger det perfekta formade brynet! Lägg bort sminket och njut av fixade bryn varje morgon!

Brow henna

Brow Henna är en brynfärgning som görs med en hennafärg. Färgen fäster både på huden och stråna vilket kommer att ge ett fylligt och make-at resultat.  Brynformning (med pincett) ingår.

Färgen, som vårdar brynet och sitter upp till 1 vecka på huden och upp till 5 veckor på strån. Hållbarheten kan variera beroende på hudtyp och skötsel. Genom att färgen även fäster på huden får du ett fylligare bryn men fortfarande naturligt resultat! Ett bra alternativ för dig som vill ha en hållbar brynfärg men inte vill göra en tatuering eller microblading. 

Vid regelbundna behandlingar kan Brow Henna boosta hårtillväxten!

  • Efter behandlingen:

    Inget vatten på brynen de först 24h efter behandlingen! Undvik även att svettas, basta, bada osv. första dygnet.

  • Eftervård:

    Undvik att tvätta eller återfukta brynen med olja första 2 veckorna för att få färgen på huden att hålla så länge som möjligt. Undvik även att peela så länge färgen på huden sitter kvar.

  • Hur länge håller Brow Henna?

    Färgen på huden håller 1-2 veckor, beroende på hudtyp och hur mycket du tvättar huden, svetta, tränar osv. Färgen på stråna håller upp till 5 veckor.

FAQ

Hennafärgen som används i Brow Henna är en naturlig hennafärg utan kemikalier. Det är inte samma färg som du används vid hennatatueringar etc.c

Henna är en grön växt och grunden i Brow Henna-färg är malda hennablad, som bildar ett grönt pulver. För att skapa fina bruna nyanser blandas de malda bladen med hibiskus, indigo och kakao. Vid behandlingen blandas pulvret med renat vatten för att skapa brynfärgen.

Brow Henna innehåller inte Röd eller Svart Henna!Förbjudet i EU. Hennaplantans rot är röd och vid upphettning tränger röd sav ut. Den röda saven är starkt frätande vilket gör att känsliga personer kan få kraftiga reaktioner. Röd henna består av malda henna blad + den starkt frätande saven. Detta är förbjudet inom EU och finns ej i Brow Henna.

Förbjudet i EU. Svart Henna är vanligt att använda för icke-permanenta tatueringar. Många personer känner igen detta från utlandsresor. Svart henna skapas genom att blanda malda henna blad med blå-svart pigment. Blå-svart pigment finns i alla svarta produkter; allt från gummi, plast till svart mascara. I skönhetsprodukter får det endast vara 4-6% blå-svart pigment inom EU. Oftast väljer producenter att ligga ännu lägre för att minimera all risker för att en kund ska reagera, då vissa personer är känsliga mot blå-svart pigment. 

Svart henna kan innehålla upp emot 80% blå.svart pigment vilket gör att känsliga personer kan få väldigt kraftiga allergiska reaktioner. Dessa icke-permanenta tatueringar görs ofta i soliga länder och får du en allergiska reaktion kan starkt solljus försämra läget ytterligare. 

Svart Henna är förbjudet i EU och finns ej i Brow Henna.